Debreceni Egyetem

Egyetemi pótfelvételi: megvan a jelentkezési határidő

Egyetem

A Debreceni Egyetemre augusztus 12-ig lehet benyújtani a pótfelvételi kérelmeket. A www.felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a pótfelvételi során csak egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

Az űrlapok kitöltésére augusztus 12-én éjfélig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig kell befizetni az 5000 forintos eljárási díjat. Az e-felvételis jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 13-ig hitelesíteni is kell.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

– A Debreceni Egyetem számos szakán a meglévő kapacitás terhére még vehet fel hallgatókat, alapképzésben, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben és mesterképzésben egyaránt hirdetünk pótfelvételit, de nem minden karon minden képzési formában. A pótfelvételi jelentkezéseket agrár, bölcsész, informatikai, jogi, műszaki, orvos- és egészségtudományi, pedagógus, sporttudományi, társadalom-, valamint természettudományi képzési területeken várja az egyetem – tájékoztatta az unideb.hu portált Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató.

A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2014. szeptember első napjaiban.

A 2014/15-ös tanév szeptember 7-én az ünnepélyes tanévnyitóval kezdődik, majd a regisztrációs hetet követően várhatóan több mint 8 ezer elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a Debreceni Egyetemen.

www.unideb.hu