Volán, busz, utazás, diák

Így változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó járatok közlekedési rendje a munka ünnepe miatt

Gazdaság Ország

Május elsején és előtte változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó járatok közlekedési rendje – közölte a Mávinform csütörtök reggel a vasúttársaság honlapján.

Azt írták, a MÁV-START járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, 2-án pedig már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek. Hozzátették: várhatóan jelentősen megnő az utasforgalom, ezért a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően.

A Volánbusz járatai csütörtökön és pénteken munkanapra, 29-én szabadnapra, 30-án és május elsején munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek.

A további részletek, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el.

A Mávinform kitért arra is, hogy a pápalátogatás kapcsán pénteken 12 órától az utasok a másnapi rendezvényekre szóló belépő felmutatásával utazhatnak díjmentesen Budapestre. Április 29-én és 30-án regisztráció és menetjegy nélkül utazhatnak az emberek Budapestre a rendezvényekre, illetve vissza a rendezvényekről haza, amelyet szóban jelezhetnek a jegyvizsgálónak. A helybiztosítással közlekedő vonatokra a helyjegyet érdemes minél hamarabb megváltani – hívta fel a figyelmet a Mávinform.

Nyitókép: Frank Yvette