csomagautomata

Két új csomagautomatát állít üzembe a Magyar Posta Debrecenben

Helyi hírek

Tovább bővült a Magyar Posta Zrt. csomagautomatáinak száma: július végén 9 új automatát állítottak üzembe az egyik áruházlánc üzleteinél, így már országszerte 35 működik – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Posta májusban a nemzetközi irányokat követve, a hazai logisztikai cégek közül elsőként a forgalmas budapesti csomópontokon és a nagyobb vidéki városokban 26, csomagokat kiadó automatát állított üzembe. Ez jelentősen megkönnyíti a csomagátvételt, hiszen 0-24 órában, sorban állás nélkül elérhető -írták.

Július végén Budapesten 2 új helyszínnel bővült az átvételi lehetőség, így már 10 helyszínen üzemel csomagautomata a fővárosban. Debrecenben, Miskolcon és Szegeden egyaránt kettővel bővült a számuk és ebben a fejlesztési ütemben telepítettek Egerbe, Szombathelyre, Kecskemétre és Sopronba is automatákat.

A Magyar Posta az igénybevételétől függően további csomagautomaták telepítését tervezi.
A közlemény szerint az e-kereskedelem bővülésével a cég stratégiai célja, hogy a csomagküldési piac legjelentősebb szereplője maradjon. A társaság az elmúlt időszakban ezért rugalmasabbá tette a küldeményátvételt: igény esetén szombaton is házhoz viszi a csomagokat, illetve folyamatosan bővíti alternatív átvevőpont hálózatát. Az ügyfelek ma már összesen több mint 2700 helyen vehetik át a csomagokat.

Tavaly minden eddigi rekordot megdöntve, a Magyar Posta által kezelt csomagküldemények száma csaknem 11,5 millió darab volt, ami több mint 10 százalékos emelkedést jelent a 2012-es évhez képest.

A csomagautomata kézbesítésről bővebb információ az automaták hivatalos weboldalán: www.csomagautomata.hu, illetve a www.postapont.hu oldalon olvasható.