Igazi kincses sziget lesz tavaszra a megújuló lakótelep Hajdúnánáson

Helyi hírek

Több évtizedes problémája szűnik meg a város lakosságának és elsősorban a lakótelepen élőknek azzal, hogy felújítják az Ady Endre és a Mártírók úti lakótelep teljes belső területét, ezzel együtt a körül ölelő szervízutat. Futópálya, korcsoportonkénti játszótér, tanösvény, fitneszpark és kutyafuttató is színesíti a parkot – tette közzé a hajdúsági  város webldalán.

Hajdúnánás – a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közreműködésével – 600 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban kiírt „Zöld város kialakítása” elnevezésű pályázatban, még 2017-ben. A munkálatok befejezésére többletforrás-igényt nyújtott be az önkormányzat, mely pozitív elbírálást kapott, így összesen 686 millió forintból valósulhat meg a fejlesztés.

A lakótelep belső területén 500 méter hosszúságú futópályát, elkerített játszótereket, sportpályát, fitneszparkot, térfigyelő kamerarendszert, kutyafuttatót, kerékpártárolókat, egységes kerti asztalokat, padokat, napelemes lámpatesteket, szelektív hulladékgyűjtőket alakítanak ki, mindemellett újjáépítik a burkolatokat és a járdákat is felújítják, akadálymentesítik. Több ütemben telepítenek fákat, cserjéket.

Sportcsarnokot fejlesztenek, ipari területet építenek, lakótelepet újítanak fel Hajdúnánáson

A Mártírok útja és Ady Endre krt. által határolt lakótelep szervizútjának, a meglévő térítésmentesen használható parkolóinak és csapadékvíz elvezető rendszerének teljes felújítása is megtörténik.

A zöldfelületek nagysága nem fog változni – továbbra is változatlanul a fás, zöldterület fog dominálni.

A pályázat része az Ady Endre Lakóparkban egy „Nánási Zöldellő Tanösvény” kialakítása is, amely a gyerekek és a szülők környezettudatos kikapcsolódását teszi lehetővé a helyi termékekre fókuszálva: 10 db interaktív állomással, mobil applikáció segítségével.

Térfigyelő kamerák pásztázzák a megújult lakóparkot

A lakópark felújítása mellett folytatódik a Termelői Piac korszerűsítése, melynek részeként 8 darab új árusító faházat és 6 darab árusító asztalt helyeznek el elsősorban a Nánási Portéka védjegyhasználói és a helyi termelők számára, valamint napelemrendszert építenek ki és a piacterületét is tovább fásítják.