tolvaj

Debrecenieket is meglopott a Hévízen elfogott tolvaj

Rendőrség

Több száz személyi okmányt, pénzt, laptopot és kulcsokat találtak a hévízi rendőrök egy orosházi férfinál, aki országszerte szállodákban, autóból, polgármesteri hivatalból is értékeket, iratokat tulajdonított el – közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság.

A 38 éves férfit a múlt héten fogták el Hévízen, miután az előző napokban a fürdőváros több szállodájából táskákat lopott el. A hotelek wellnessrészlegébe és öltözőjébe osont be, pénztárcákat és okmányokat emelt el.

A nyomozás során kiderült: a férfi az elmúlt hónapokban Keszthelyen, Budapesten, Szombathelyen, Mezőhegyesen, Orosházán és Debrecenben is lopott, egyebek mellett nyitva hagyott autóból, építkezésen hagyott hátizsákból, vasúti pályaudvar szolgálati helyiségéből, trolibuszon vagy polgármesteri hivatalból.

A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. A keszthelyi rendőrök közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás miatt indítottak eljárást ellene, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.