Késedelmi pótlékot fizethet a DVSC-Teva

Sport

Nem fizetett időben a Loki – jön a ráadás. Máshol a szurkolói rigmusok voltak fülsértőek.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a kiszabott pénzbüntetés határidőre történő meg nem fizetéséért a bajnoki osztályra érvényes óvási díjjal megegyező késedelmi pótlék megfizetésére kötelezi a pénzbüntetés megfizetéséig a Pécset, DVSC-t, Testvériség SE-t, Tököl VSK-t, FC Dabast, Kecskeméti NLE-t, Nyírbátori FC-t és a Csácsbozsok-Nemesapáti SE-t. Ezen túlmenően a FEB a Pécset 150 ezer Ft, a DVSC-t 115 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére is kötelezi.

A vasárnapi pesti derbi, az Újpest – FTC (2-1) mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása), nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz bevitele és használata, rasszista megnyilvánulás (huhogás), az ellenfél gyúrójának fejbe dobása miatt az Újpestet, mint visszaesőt másfél milliós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az MLSZ. A fegyelmi bizottság két soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Szusza Ferenc stadion B és D szektorának lezárását rendelte el – de a végrehajtást három hónapos próbaidőre felfüggesztette.

A bizottság enyhítő körülményként értékelte, hogy az újpesti rendezők a pirotechnikát alkalmazó szurkolót azonosították és kiemelték. Az FEB enyhítő körülményként értékelte az Újpest büntetésének kiszabásakor, hogy a fegyelmi vétségek megakadályozásra intézkedés történt és a klub a találkozó után közleményben, a nyilvánosság előtt bocsánatot kért szurkolója tettéért.

A FEB a vendég szurkolók megbotránkoztató rigmusok (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) bekiabálása miatt a FTC-t, mint visszaesőt, 200 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A Haladás – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ, a játékvezetők és a vendég sportszervezet szidalmazása) miatt a Haladást, mint visszaesőt, 400 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Halmosi Péter (Haladás), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható hátulról rácsúszott ellenfele lábára, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot 3, Kapunek Kamil (Haladás), mert amikor a labda megjátszható közelségben volt hátulról rácsúszott ellenfele lábára, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot 2, Antal Botond (Diósgyőr) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.