Sebességmérés bringásoknak – Speciális sebességmérő eszközök

Sport

A legtöbb bringás nagyon szigorúan veszi a szabályok betartását a közlekedés során. Vannak olyanok, akik diétájukat egészítik ki ezzel a mozgásformával, míg mások a kerékpáros sportok területén szeretnének nagy sikereket elérni. Te melyik csoporthoz tartozol?

Akármelyik állítás is volt igaz rád, egy valami már biztos, hogy neked sem mindegy, hogyan történik a sebességmérés. Szerencsére ma már kapható számos olyan sebességmérő eszköz, amelyek támogatják a bringásokat. A következő cikkben ezekről lesz szó kicsit bővebben. 

Előtérben a kerékpáros computerek 

Nem, most nem a bringába épített laptopról beszélünk, hanem azokról a kerékpáros computerekről, amelyek sebességmérőként is ismertek. 

Meglehet, kicsit megtévesztő az elnevezése, de garantáltan beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. 

Az igaz, hogy rengeteg kerékpáros computer beszerezhető, amelyek között más-más kategóriájú darabok vannak. Érdemes olyan szintű technológiával ellátott darabot beszerezni, amely igazodik igényeinkhez. Vedd át gondolatban, hogy neked mire van igazán szükséged! A vásárlás során azonban ügyelj a minőségre, a Cube termékekre például minden bringás hosszú távú garanciaként tekint. 

Lássuk azokat az eltérő szinteket!

Biztosan te is sejted, hogy jelentős különbségek vannak az alsó- és felsőkategóriás computerek között, azonban mindkét kategória termékei eleget tesznek a minőségi feltételeknek. A MaxBike sebességmérő eszközei között olyan minőségi termékekkel is találkozhatsz, mint amilyen a Cube vagy a Cateye. 

A mindennapi tekerés során jól beválnak az alapdarabok is, hiszen ezek is megbízhatóak. Ilyenkor ugyanis nem szükséges többet tudnunk a menetidőnél, a sebességnél vagy a megtett út hosszánál. 

Ezekkel ellentétben a közép- vagy felsőkategóriás darabok már olyan profi technológiával működnek, amelynek köszönhetően egyéb fontos adatokat is megtudhatunk. A GPS alapú vagy Wifi segítségével működő darabok például plusz funkciókat is magukba foglalnak, működtetésükhöz pedig elég egy okostelefon. 

Mit tudnak a Cateye és Cube termékek?

Azt mondják, hogy a vezeték nélküli kapcsolat segítségével működő darabok hatékonyak, megbízhatóak és egyszerű, gyors a használatuk is. 

A speciális Cateye Velo Wireless+ CCVT23WB sebességmérő felszerelésében segít nekünk a kézzel rögzíthető bilincs. Vezeték nélküli jeladóval működik és 8 funkcióval van ellátva. A csomag általában tartalmazza a computert, a szenzort és a rögzítőeszközöket is. A márka termékei között egyébként vannak háttérvilágítással rendelkező, valamint 9, 16, sőt 37 funkcióval ellátott darabok is. 

 

A profi Cube Race Peak sebességmérő egyenesen 34 funkcióval van ellátva. Olyan hasznos funkciók között válogathatunk, mint amilyen például az automatikus bekapcsolás-leállítás funkció, de a magasságról és a hőmérsékletről is mindent megtudhatsz, amit szeretnél. A gumiszíjjal pedig egyszerűen rögzíthető.