Saját gyermekét használta őrszemnek, amíg nevelt lányát zaklatta

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2017.09.22-én 11 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 áprilisában M. Zsolt vádlottat szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa 2010. év eleje óta közös háztartásukban nevelték a vádlott élettársának lányait, majd a 2012-ben született közös gyermeküket.

A vádlott 2010 és 2014 között heti rendszerességgel szexuálisan zaklatta nevelt lányát, aki az első alkalmak idején még csak 11 éves volt. 2014. májusában a vádlott a másik, akkor 14 éves sértettet is szexuális cselekmények végzésére próbálta rávenni, azonban a kislány ellenkezett és a cselekményt meghiúsította a vádlott vér szerinti kiskorú gyermekének hirtelen megjelenése. A vádlott megfenyegette a gyereket, hogy megöli, ha bárkinek elmondja a történteket. Majd a lakás környékének figyelésére kényszerítette a gyermeket, hogy miközben a testvérét zaklatja, senki ne zavarhassa őket. Első nyilvános ülés.