Innovatív pékáru egyetemi módra

Egyetem

Glutén- és tartósítószer-mentes élelmiszereket fejlesztettek ki a Debreceni Egyetem egykori hallgatói. A termékekre egyre nagyobb a kereslet.

Hirdessen nálunk! Megéri!

GLULU márkanéven kezdték meghódítani a piacot azok a cipók és péksütemények, amelyeket az egyetem innovációs képzésén részt vett fiatalok fejlesztettek ki. Az ifjú csapat egyik tagja ugyanis lisztérzékeny, így évek óta kísérletezett a számára is fogyasztható élelmiszerek elkészítésével.

A legtöbb gluténmentes áru drága, előrecsomagolt, tartósítószert tartalmaz és az íze sem hasonlít egy ropogós kenyéréhez vagy egy kakaós csigáéhoz. Ezek az innovatív termékek azonban bebizonyították, hogy lehet friss és finom pékárut sütni a lisztérzékenyek számára, és mindehhez nem kellenek drága alapanyagok.

A részletekről Prokisch Lillát és Göblyös Bélát, a csapat két alapító tagját kérdezte az FM90 Campus Rádió riportere.

Az összeállítást ezen a linken hallgathatja meg.