Kiugró Gála Szolnokon március 22-én

Szolnok és Szolnok környéki Fiatal Tehetségek Gáláját rendezik meg 2024. márciusában.  Szolnok Megyei Város Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségkutató Tanács (az Aba-Novák Agóra kulturális Központ közreműködésével) hagyományőrző céllal indította útjára 2012-ben “Kiugró” címmel a Szolnoki Fiatal Tehetségek Gáláját, amely a kiemelkedő képességű, tehetséges gyermekeknek és fiataloknak ad bemutatkozási lehetőséget Szolnok lakossága előtt. Ebben […]

Oscar-díj jelölések 2023

Az Oppenheimer lett a legjobb film, Mihalek Zsuzsa is Oscart kapott

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.

Kepenyes Pál szobrászművész kiállítása nyílt meg Szolnokon

Kepenyes Pál művészete egyetemessé vált, az egész világ ismerte és elismerte páratlan gazdagságú életművét – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kultúráért felelős államtitkára csütörtökön Szolnokon, a Kepenyes Pál – A napfény szerelmese című kiállítás megnyitóján.