Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L’Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

Krausz Ferenc Németországban élő magyar születésű fizikus, Pierre Agostini Egyesült Államokban tanító francia fizikus és Anne L’Huillier Svédországban dolgozó szintén francia fizikus kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint.

Ferenc pápa

Ferenc pápa magyar egyházi vezetőket fogadott a Vatikánban

Jövő áprilisban magyar nemzeti zarándoklat lesz a Vatikánban – jelentette be Erdő Péter bíboros az MTI-nek, miután Ferenc pápa fogadta őt Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökével és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolitával közösen a Vatikánban hétfőn.

Szeged, Széchenyi tér, ősz, Időjárás, park, természet, napsütés

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő

 Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak […]

Első helyezést ért el Magyarország a 31. Európai madármegfigyelő napokon

Első helyezést ért el Magyarország a 31. Európai madármegfigyelő napokon: a hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon idén 34 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt – tájékoztatta a szervezet hétfőn az MTI-t.

Szeged, épít, építkezés, munka, munkás, építőipar, bölcsőde

KSH: augusztusban az előző év azonos időszakához képest 12 ezer fővel, 4 millió 709 ezer főre nőtt a foglalkoztatottak száma

2023 augusztusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 709 ezerre emelkedett, a férfiak körében 22 ezer fős növekedés, a nőknél 10 ezres csökkenés volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).