Vasúti átjárókban elkövetett szabályszegések miatt emeltek vádat hat Jász-Nagykun-Szolnok megyei ügyben

Hat ügyben is vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség tavaly decemberben Jász-Nagykun-Szolnok megye területén vasúti átjárókban elkövetett szabályszegések miatt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pénteken közleményben az MTI-vel.

Egy kunszentmártoni áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit

Egy kunszentmártoni lakos tett bejelentést a rendőrségre, hogy egy helyi férfi 2022. január 14-én megjelent az otthonánál, ahol őt megöléssel és családja bántalmazásával, valamint ingatlana felgyújtásával fenyegette meg, amennyiben nem ad részére készpénzt. Másnap ismét megjelent a zsaroló a sértett házánál újabb fenyegetésekkel, aminek egy sokkoló eszköz felmutatásával adott nyomatékot. Az így megfélemlített sértettől kikényszerített […]

Jászkiséri otthonában követelt pénz az idős nőtől a férfi

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást. A rendelkezésre álló adatok szerint, egy ismeretlen személy bement egy jászkiséri családi házba 2022. január 18-án 22 óra 15 perc körül és a szobában tartózkodó idős sértettre rátörte az ajtót. A bejelentő elmondása szerint a férfi agresszíven pénzt követelt tőle, amit ő megtagadott. A támadó, hogy […]

Nemzetközi akció során számoltak fel egy bűnözők által széles körben használt VPN hálózatot

Az összehangolt nemzetközi akció során több ország területén, azonos időpontban 15 szervert foglaltak le és tettek elérhetetlenné a kibernyomozók. Az érintett szervereket egy olyan szolgáltatás működtetéséhez használták, amely éveken keresztül lehetőséget biztosított a kiberbűnözőknek a nyomaik elfedésére.

Közlekedési jogsértések heti számai Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten 8 eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból, 6 esetben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, 2 esetben járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetése miatt indult eljárás. Engedély nélküli vezetés miatt 5 gépjárművezető ellen indult szabálysértési eljárás.