Bemutatta új autóját a Széchenyi Egyetem csapata

Kisebb tömeg, nagyobb megbízhatóság – így jellemezhető a fennállásának tizedik évét ünneplő Arrabona Racing Team (ART) idei autója. A Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapata rollout rendezvényén mutatta be új járművét, amellyel a tavalyi szezon tapasztalatait hasznosítva ismét az élmezőnybe kerülhet.

Széchenyi Egyetem-SZEnergy Team

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

A Kreinbacher pezsgők nagykövete lett a Széchenyi Egyetem

A pezsgőzés kultúrájának megteremtését tűzte ki célul a Kreinbacher Birtok, amely nagyköveti hálózatot épít ki prémium minőségű vendéglátóhelyek részvételével. Győrben először a Széchenyi István Egyetem és a Szent Mór Bencés Perjelség tulajdonában lévő Apátúr Sörház nyerte el a minősítést, és ezzel csatlakozott a Kreinbacher Ambassador Programhoz.

Versenyautókhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem csapata

Bármi is történik a versenyszezonban, a 2024-es évet nagybetűkkel írják majd a SZEngine Team krónikás könyvébe: egyrészt idén két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most nyit a gárda először a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout […]

Da Vinci sebészeti robot

Da Vinci sebészeti robot segíti a Széchenyi Egyetem kutatásait és a Petz-kórház munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá […]

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

Április 15-én rajtol a Széchenyi Egyetemi Napok

Két hét múlva rajtol a Széchenyi István Egyetemen a tavasz legnagyobb szabású hallgatói rendezvénye, a Széchenyi Egyetemi Napok. Az eseményen sportprogramok, játékok és előadások várják a hallgatókat, de a főszerep természetesen a szórakozásé: többek között Valmar, a WellHello, a Follow The Flow és az AWS is fellép a fesztiválon.

Gamerfesztivál a Széchenyi Egyetemen

Közel háromezren vettek részt a Széchenyi Egyetemen megrendezett gamerfesztiválon

A PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem március 23-án és az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.