Szeged, nyári gyerek tábor, tábor, nyári tábor, Agóra, nyári szünet

„Hívj meg egy táborba!” – új kezdeményezést indított útjára a szegedi Agóra

A Szent-Györgyi Albert Agóra munkatársai – a Százszorszép Gyermekházban folytatott munkát is beleértve – több mint 30 éve minden nyáron táborok sokaságát szervezik és valósítják meg a környékbeli gyerekek nagy örömére, melynek köszönhetően nyaranta több mint 2000 fiatal táborozik az intézmény szervezésében és szerez felejthetetlen élményt magának. 

Szigetvári Szulejmán-kutatások – Ritka aranypénzt találtak a régészek

Számos értékes leletet, köztük egy rendkívül ritka, velencei mintára készült 16. századi genovai aranypénzt találtak a régészek az I. Szulejmán szultán szigetvári, turbéki mauzóleuma körül a napokban újraindult terepi kutatások során – jelentette be Kitanics Máté geográfus, történész, a kutatócsoport tagja Szigetváron pénteken.

Ketten meghaltak egy kamionnal ütköző autóban Nagypeterdnél

Ketten meghaltak, ketten pedig megsérültek, amikor egy személygépkocsi egy köveket szállító kamionnal ütközött kedden a 6-os főúton, Nagypeterd térségében – tájékoztatta a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A mentők tájékoztatása szerint a kórházba került két sérült is életveszélyes állapotban van.

Pécs ikonikus helyszínei kaptak helyet a gyermeksebészeti osztály falain

Már tavaly október óta gőzerővel dolgozott a Nevetnikék Alapítvány a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztály új épületén, amleyet hivatalosan május 29-én adtak át. Közel háromszáz négyzetméternyi falfelületet festettek le, kétszáznál is több önkéntessel, akik festőképzés után, szakember irányításával végezték el a feladatot.