Az OECD-ben közel 34 éves csúcson az infláció márciusban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban márciusban átlagosan 8,8 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak a februári 7,8 százalékos növekedés után. Ez a legmagasabb növekedési ráta 1988 októbere óta. Tavaly márciusban az éves infláció 2,4 százalék volt.

A világon először fertőzött meg embert a H3N8 influenzavírus, amely ezúttal Kínában bukkant fel

A világon először fertőzött meg embert bizonyítottan az influenza H3N8-as, elsősorban madarak, lovak és kutyák körében terjedő törzse, a fertőzés a közép-kínai Honan tartományban történt – adta hírül szerdán a Csungkuovang kínai állami hírportál.

Elfogadta a Twitter vezetősége Elon Musk körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát

Elfogadta hétfőn a Twitter mikroblog-szolgáltató vezetősége Elon Musk amerikai üzletember körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, így a világ egyik leggazdagabb emberének kezébe kerül az egyik legbefolyásosabb közösségi médiaplatform – számolt be az amerikai sajtó.

Fegyveres rablás Los Angeles belvárosában a Melrose Avenue-n

Los Angeles frekventált, designer boltokkal teli részén a Melrose Avenuen követett el fegyveres rablást két ismeretlen, kapucnis férfi április 22-én, fényes nappal, akik az áldozatot egy elegáns boltba üldözték be és egy lövés is eldördült. A Los Angeles-i rendőrség még keresi az egyik elkövetőt.

Negatív rekordot döntött a halált okozó fegyveres támadások száma Los Angelesben az elmúlt héten

A Los Angeles-i Rendőr-főkapitányság (LAPD) aggasztó statisztikát tett közzé a napokban, miszerint jelentősen megnövekedett az erőszakos, súlyos testi sérülésekkel és nem egyszer halállal végződő bűncselekmények száma. A rendőrség adatai szerint, az elmúlt héten riasztóan kiugrottak a statisztikai adatok  – egy hét alatt harmincnégy ember vesztette életét fegyveres utcai támadásokban Los Angelesben.