Lagzi Lajcsi

Galambos Lajcsi: “Nincs több bűnöm, mint amiket általában meg szoktam gyónni”

Bulvár

Szenteste kötelező program Lagzi Lajcsiéknál, hogy templomba mennek. A zenész ezúttal is fog gyónni, de nem többet, mint egyébként.

Nyugalomra vágyik pere után Galambos Lajos, aki csakúgy készül az idei ünnepi időszakra is, mint a korábbiakra. Úgy véli, volt már rosszabb karácsonya is, mint a mostani, és minden bizonnyal vár még rá jobb is, a hagyományokat azonban akárhogy is alakult az idei éve, ezúttal is tartani fogják.

Huszonnegyedikén elmegyünk templomba, ahogy mindig is szoktunk, az állandó program ilyenkor. Természetesen fogok gyónni is, de nincs több bűnöm, mint amiket általában meg szoktam gyónni. Elárulom, hogy a Mátyás templomba szoktam járni misére is, mert sokkal kevesebben ismernek fel, szinte csak turisták vannak ott. Ott sokkal diszkrétebb, meghittebb a gyónás is. Mert bevallom: mindig van mit meggyónnom…

– nyilatkozta a Blikknek Lagzi Lajcsi, akit december 7-én ítéltek 3 év 6 hónap börtönbüntetésre víz-, gáz- és áramlopási ügyében. A zenész úgy érzi, példát akartak vele statuálni, de nemcsak a bíróságon ítélték el őt, több ismerőse is elfordult tőle. Másoktól pedig kéretlen tanácsokat kap. Többen is felvetették neki azt, hogy hagyja el inkább az országot és meneküljön külföldre, ez azonban meg sem fordult Galambos Lajos fejében.

Én ebben az országban értem el a sikereimet, az egzisztenciámat, a megbecsülést, amit az elmúlt hét év bizony alaposan megtépázott. Az elmúlt időszakban mindenhol a bűnösségemet lebegtették, éppen ezért ezt a megbecsülést vissza akarom és vissza is fogom szerezni!

– mondta Lajcsi, aki be szeretné bizonyítani, hogy nem volt érdemtelen mindarra, amit a közönségétől kapott évtizedeken át.