Jönnek az afrikai diákok – Debrecen felkészült az ebolára

Egyetem

Az ebolajárvány miatt a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem is óvintézkedésekkel készül.A napokban ugyanis megérkeznek ugyanis Afrikából az intézményekben tanuló diákok. Kérdőíveket és nyilatkozatokat küldtek ki az érintett hallgatóknak, a háziorvosok és a városi klinikák is felkészültek a betegség esetleges felbukkanására – írja a nol.hu.

Debreceni Egyetemen (DE) – ahová a tanévkezdésre hamarosan visszaérkezik több mint háromszáz afrikai hallgató – figyelemmel kísérik a fertőző láz terjedéséről szóló híreket, s a szakhatóságokkal egyeztetve mindent megtesznek annak érdekében, hogy az intézmény dolgozói és hallgatói biztonságban legyenek.

Annak érdekében, hogy a DE minimálisra csökkentse a kockázatokat, az NSZSZ útmutatásai szerint kérdőívet és nyilatkozatot küldött ki az érintett külföldi hallgatóknak. Sőt, az intézmény – az országos tiszti főorvos javaslatára – három, angolul is beszélő egészségügyi szakembert jelölt ki az érintettek további tájékoztatására, a kérdéseik megválaszolására.