Egyetemi tanárok lettek

Egyetem

A Debreceni Egyetem nyolc docense vette át egyetemi tanári kinevezését Balog Zoltántól, az emberi erőforrások minisztertől Budapesten.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország köztársasági elnöke megbízásából egyetemi tanári kinevezési okiratokat adott át szeptember 17-én Budapesten.

Balog Zoltán kiemelte: az egyetemi tanárok alkotják Magyarország szellemi elitjét, és úgy kell tekinteniük saját munkájukra, mint ami része a nemzetstratégiának. Annak a stratégiának, amely a magyar nemzet felemelkedését szolgálja. Ez azonban lehetőséggel és felelősséggel is jár. „Bármiféle elithez tartozni csak akkor bír valamifajta jelentőséggel, ha az felelősségtudattal párosul. Az egyetemi tanároknak felelőssége van a felsőoktatás sorsának alakításában, és abban is, hogy mi történik a felsőoktatás keretein belül, mert a lényeg ott dől el, hogy mit és hogyan adnak át a következő nemzedéknek, és ők ezt hogyan fogadják. Az egyetemi tanárok felelőssége továbbá megjelenik abban is, hogy a szó legnemesebb értelmében hogyan szolgálják a felsőoktatást, hallgatóikat, intézményeiket” – mondta a tárcavezető

Az emberi erőforrások minisztere egyetemi tanári kinevezési okiratot adott át
Altorjay István, a DE Gasztroenterologiai Tanszék egyetemi docense részére,
Balázs István, a DE Közigazgatási Jogi Tanszék egyetemi docense részére,
Bíró Tamás, a DE Élettani Intézet egyetemi docense részére
Korponay-Szabó Ilma Rita, a DE Gyermekgyógyászati Intézet egyetemi docense részére,
Kun Ferenc, a DE Elméleti Fizikai Tanszék egyetemi docense részére,
Páll Dénes, a DE Belgyógyászati Intézet egyetemi docense részére,
Rácz István, a DE Angol-Amerikai Intézet egyetemi docense részére és
Szirák Péter, a DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék egyetemi docense részére.

A nyolc docense mellett az intézmény terjesztette fel Magura Tibort, a Hortobányi Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetőjét és Pozsony Ferencet, a Babes-Bolyai Tudományegyetem egyetemi tanárát is, ők is a Debreceni Egyetem tanárai lesznek.

unideb.hu