A Citi Magyarország bezárja a debreceni fiókját

Gazdaság

A Citi Magyarország bezárja három vidéki fiókját 2014. szeptember 26-ai hatállyal, nevezetesen a miskolcit, a győrit és a debrecenit, ezt követően a hitelintézet magyarországi fiókhálózata kilenc budapesti és egy székesfehérvári egységből áll majd – közölte a hitelintézet az MTI-vel hétfőn.A közlemény kitér arra: a Citi értékesítési és ügyfélkiszolgálási hálózatát érintő globális stratégiáját az ügyfelek banki ügyintézési szokásainak és igényeinek alakulásához igazítják. Hozzátették: jelentős befektetést követően, 2013 áprilisában a világon elsőként Magyarországon vezették be a Citi új globális lakossági IT-platformját, beleértve az új Citibank Online és Citi Mobilbank platformokat.

Kitérnek arra: az új globális internetbanki és mobilbanki platformjaikon az ügyfeleik kényelmesen, biztonságosan és költséghatékonyan vehetik igénybe befektetési, hitelkártya- és személyihitel-termékeiket és szolgáltatásaikat a hét minden napján 0-24 óra között, függetlenül attól, hogy az ország mely pontján élnek.

A banki közlemény szerint a megsokszorozott funkcióknak, a megnövelt kényelemnek és a felhasználóbarát struktúrának köszönhetően egyre több ügyfelük intézi pénzügyeit a digitális csatornákon keresztül. A 2013. januári állapothoz viszonyítva 60 százalékkal emelkedett a mobilbankot igénybe vevő ügyfelek száma, és 40 százalékkal nőtt az internetbankot aktívan használók köre – tudatta a bank.

A Citi közleménye szerint a digitális platformjaik fejlesztésével párhuzamosan alakítják át a magyarországi fiókhálózatukat. A Budapest-központú fiókhálózatukat olyan nagy forgalmú helyekre koncentrálták, ahol az ügyfeleik nagyrészt élnek, dolgoznak és szabadidejüket is ott töltik, és ahol leginkább igénylik a bankfióki kiszolgálást – írják a közleményben.

A Citi Magyarország szervezeténél – beleértve a budapesti Citi Szolgáltató Központot is – dolgozó, összesen mintegy kétezer munkavállaló közül mindenki számára rendelkezésre áll a lehetőség, hogy a bankban, illetve a szolgáltatások és a dolgozói létszám tekintetében folyamatosan bővülő Budapest Citi Szolgáltató Központban nyitva álló állásokra pályázzanak, így igyekeznek megtartani az érintett dolgozókat a bank szervezeténél – tették hozzá.