Új vezérigazgatója van a KELER Zrt.-nek

Gazdaság

A KELER Igazgatósága július 31-ével Demkó-Szekeres Zsoltot nevezte ki a KELER Zrt. vezérigazgatói pozíciójára – közölte a KELER Csoport kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Demkó-Szekeres Zsolt 2019-től a KELER vezérigazgató-helyettesi és banküzemi igazgatói pozícióját töltötte be.

Az 1993-ban alapított KELER Központi Értéktár Zrt. (KELER) tulajdonosai a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde. Leányvállalatával, a KELER KSZF Zrt.-vel (együtt: KELER Csoport) biztosítja és működteti a magyarországi és számos európai tőke- és energiapiac zavartalan működését biztosító infrastruktúrát.

A KELER a magyar tőkepiac egyedüli központi értéktáraként a magyar értékpapírok kibocsátásának, az értékpapír tranzakciók kiegyenlítésének központi háttérintézménye. A KELER KSZF a legmagasabb európai követelményeknek megfelelve klíringházként a Budapesti Értéktőzsde, az MTS Hungary állampapír kereskedelmi piac, a CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac, és a magyar kiegyenlítő gázpiac számára nyújt klíringszolgáltatásokat, valamint a HUPX magyarországi szervezett villamosenergia-piacon, a német, a francia, a cseh és a szerb energia piacon, és az osztrák gázpiacon nyújt általános klíringtagi szolgáltatásokat.

A KELER Csoport célja, hogy a piaci és szolgáltatási innovációra építve regionális és európai szinten is meghatározó piaci szereplővé váljon – olvasható a társaság közleményében.