Életeket menthet az iskolarendőr program

Helyi hírek Rendőrség

Debrecenben és környékén 63 iskolánál van egész szeptemberben rendőri irányítás. Reggel fél héttől fél kilencig, délután pedig fél négytől fél hatig polgárőrökkel együtt segítik a közlekedőket. Ez különösen fontos az olyan helyeken, ahol nincs jelzőlámpa a zebránál, tehát veszélyes iskolába menni.

– Hajdú-Bihar megyében 55 településen 155 iskola csatlakozott a programhoz. Ebből 138 általános iskola, 17 középiskola. A programban megyei szinten a csatlakozott iskolákban 129 iskolarendőr vesz részt az iskolaprogram megvalósításában – mondta el a dehir.hu-nak Bacsó Attila alezredes, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

Az osztályvezető hozzátette: szeptemberben hónapban az a feladatuk a rendőröknek, hogy segítsék, tanítsák a biztonságos közlekedésre. Nagy Zsolt, a Csapókerti Általános Iskola intézményvezetője szerint nagyon hasznos ez az akció.

– A rendőri jelenlét érezhető, főleg ilyenkor, szeptemberben – hangsúlyozta Nagy Zsolt.

A vezető azonban azt is elmondta, sajnos az is érezhető, amikor a rendőrök elvonulnak az iskoláktól. Ezért úgy véli, egész évben szükség lenne az iskolarendőr programra.