Három napig serceg a kolbászzsír a Nagyerdőn – itt a részletes program, jegyárakkal!

Gasztro Helyi hírek

Több mint negyvenöt kiállító, köztük éttermek, cukrászdák, kistermelők mutatkoznak be péntektől vasárnapig a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon a nagyerdei a Békás-tó partján – közölték a szervezők a rendezvény helyszínének csütörtöki sajtóbejárásán.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere azt mondta, hogy a rendezvénnyel a vidék legnagyobb gasztrofesztiválja címre pályáznak. A szakma is egyre komolyabban veszi a gourmet fesztivált: az ország különböző részein működő minőségi éttermek jelezték részvételüket az idei találkozóra – tette hozzá.

Balogh Károly, a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Debrecziner fesztivál ötletgazdája bejelentette: alapítványukkal és a helyi szakképzési centrummal közösen a város elindítja a Debrecziner Gourmet Akadémiát, amelynek kurzusain a fiatalok neves szakemberektől tanulhatják az igényes gasztronómia alapjait.
Hozzátette: az céljuk, hogy ne kerülhessen ki a szakképzésből olyan szakács, aki nem ismeri a hagyományos magyar konyha ízeit, a magyaros ételeket, a nemzeti gasztronómia értékeit. Ugyanakkor szeretnék lerövidíteni a kereskedelmi láncot és minél több őstermelőt összekötni közvetlenül a felhasználó éttermekkel, hogy friss, az adott étterem környezetében termelt alapanyagokhoz juthassanak, és újra felfedezzék a környékük emblematikus ételeit – jelezte a szakember.

Dudás Szilárd, a fesztivál szakmai vezetője hozzátette: az idei rendezvényen 14 hagyományos étterem és több street food étkezde ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők, de cukrászdák, környékbeli kistermelők, valamint Szabadfi Szabolcs pék kovásszal készült kenyereinek kínálatából is válogathatnak a látogatók, akiknek neves séfek látványos főzőshow-kat is tartanak a gasztroszínpadon.

Az ételek mellett széles italkínálattal és koncertekkel várják a vendégeket. Péntek és szombat este ismert muzsikusok – Iván Szandra énekes, Jász Andris szaxofonművész és Rakonczai Imre – állnak színpadra – jelezte Bódor Edit, a helyi Főnix rendezvényszervező igazgatója.

A fesztivál keretében jótékonysági főzést is rendeznek, amelynek a teljes bevételét a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

Az idén is átadják a tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított Debrecziner Gourmet-díjat, amelyet a közönség szavazata alapján legjobbnak ítélt étterem kap meg – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kedvezményes napijegy
  • 1 napra szóló karszalag
  • 1 db exkluzív kóstoló pohár
  • Gasztroszínpadi előadások
  • Koncertek
  • Programok gyerekeknek
1.490 FT/FŐ/NAP
VIP jegy
  • 3 napra szóló karszalag
  • 1 db exkluzív kóstoló pohár
  • Gasztroszínpadi előadások
  • Koncertek
  • Programok gyerekeknek
  • Belépés a Gourmet Teraszra

korlátozott férőhelyek miatt limitált* létszámban áll rendelkezésre

9.900 FT/FŐ/3 NAP

Programok

Péntek

Műsorvezető: Bernáth József

12:00 Kapunyitás
12:00 – 14:00 Jó ebédhez szól a “nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből
14:00 – 15:00 Békás-tavi Élményszínpad
Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfjének főzőműsora
15:00 – 15:30 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
15:30 – 16:30 Debrecziner workshop* (Létszám: 20 fő, ár: 2.400 Ft/fő)
Dudás Szabi, Anyukám mondta interaktív foglalkozása
16:30 – 17:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
17:00 – 18:00 Békás-tavi Élményszínpad
Bernáth József, a Séf főzőműsora
18:00 – 18:30 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
18:30 – 19:30 Békás-tavi Élményszínpad
Pataky Péter, a SörSéf és a Zips Brewhouse közös főzőműsora!
19:30 – 20:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
20:00 – 21:30 A – Békás-tavi koncert: Iván Szandra és Jász Andris
B – Gourmet TeraszON (A VIP bérlettel rendelkezők számára!)
Bogár Márk, Sárréti ChiliFarm – Forró percek az éjszakában!
21:30 – 00:00 No limit! Disco, jazz, pop, R&B, latin DJ. Németitől
00:00 – 00:00 Kapuzárás

*(előzetesen regisztrálni kell, a regisztráció ára lefogyasztható)

Szombat

Műsorvezető: Liptai Claudia

12:00 Kapunyitás
12:00 – 13:30 Jó ebédhez szól a “nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből
13:30 – 14:30 Békás-tavi Élményszínpad
Szabi, a Pék interaktív főzőműsora
Amikor minden a kovász körül forog!
14:30 – 15:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
15:00 – 16:00 Debrecziner workshop* (Létszám: 20 fő, ár: 2.400 Ft/fő)
A Chardonnay lelki világa
Komoróczki Anna, nemzetközi borakadémikus interaktív borkóstolója.
16:30 – 17:00 Békás-tavi Élményszínpad
Csécsei László séf (Jankovich Kúria és Wellness Hotel) főzőműsora
17:00 – 17:30 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
17:30 – 18:00 Békás-tavi divatshow
Fórum Debrecen bemutatja: James Bond’s fashion style
17:30 – 18:30 Debrecziner workshop(Létszám: 20 fő, ár: 2.400 Ft/fő)
Az Erő velünk van!
Bogár Márk, a Sárréti ChiliFarm vezetője és Szendrei Bence séf workshopja
18:00 – 18:45 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
18:45 – 19:00 Pohárköszöntő
19:00 – 20:00 Békás-tavi Élményszínpad
Ruprecht László séf (Pannónia Gasztrohajó) és a Grapoila közös főzőműsora
Amikor az ízek összeérnek!
20:00 – 20:30 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
20:30 – 22:00 Békás-tavi koncert: Rakonczai Imre
20:30 – 21:30 Gourmet TeraszON (A VIP bérlettel rendelkezők számára!)
22:00 – 01:00 No limit! Disco, jazz, pop, R&B, latin DJ. Németitől***
01:00 Kapuzárás ***After party az Egoist BarClub-ban
(Lépj be ingyen karszalagoddal Debrecen legmenőbb szórakozóhelyére és bulizz hajnalig!
Cím: Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.)

*(előzetesen regisztrálni kell, a regisztráció ára lefogyasztható)

Vasárnap

Műsorvezető: Liptai Claudia

12:00 Kapunyitás
12:00 – 13:30 Jó ebédhez szól a “nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből
13:30 – 14:30 Békás-tavi Élményszínpad
A Séf Akadémia közös főzőműsora gyerekekkel: Nem lehet elég korán elkezdeni!
14:30 – 15:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
15:00 – 15:30 Békás-tavi divatshow
Fórum Debrecen bemutatja: James Bond’s fashion style.
15:00 – 16:00 Debrecziner workshop* (Létszám: 20 fő, ár: 2.400 Ft/fő)
Ocsenás Zsolt, az Ikon Debrecen sous-séf interaktív foglalkozása
15:30 – 16:30 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
16:30 – 17:30 Békás-tavi Élményszínpad
Szendrei Bence és a 320 éves Hortobágyi Csárda közös főzőműsora
Ősi, egyedi ízek világa!
17:30 – 18:00 Debrecziner Gourmet Fesztivál közönségdíjának átadása
Az előzetesen regisztrált látogatók között nyereménysorsolás
18:00 – 19:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
19:00 A fesztivál zárása

*(előzetesen regisztrálni kell, a regisztráció ára lefogyasztható)