Hol segíthetünk a járvány alatt az időseknek adónk 1%-ával?

Helyi hírek

A koronavírus-járvány sajnos az idős lakosságot különösen súlyosan érintette, így jelen helyzetben kiemelten fontos, hogy figyeljünk rájuk.

A közelgő májusi adóbevallás során emiatt érdemes megfontolnunk, hogy adónk 1%-ával hogyan tudjuk segíteni és támogatni az időseket.

A Nyugdíj Másképpen szakmai műhelye e célból egy több mint 30 ezres listából összegyűjtötte a 2019-ben kiutalt támogatási összegek alapján azt a 60 legnépszerűbb idősgondozással foglalkozó civil szervezetet, akik idén is segítséget várnak és ahova lehet adományozni az adó 1%-át.

Az  időseket segítő szervezetek a fővárosra vonatkozóan és megyénként is csoportosításra kerültek,így mindenki számára könnyen megtalálható a hozzá legközelebbi. E civil kedvezményezettek nevei, adószámai, valamint a több mint 500 szervezetet magába foglaló teljes, országos lista is elérhető áttekinthető formában.

Az adónk 1%-áról szóló döntést 2020. május 20-áig hozhatjuk meg, háromféle módon: az adóbevallásunk során, az ügyfélkapun keresztül, vagy a 19EGYSZA nevű formanyomtatvány kitöltésével.

Adónk 1%-ával az időseket segítő szervezeteket támogatva számos szépkorú mindennapjait könnyíthetjük meg, különösen ebben a kiemelkedően nehéz helyzetben, ahol akár az életüket is megmenthetik ezek a felajánlások.