Duplázott a Wonderduck Agency

Helyi hírek
Az eredetileg felajánlotthoz képest több mint kétszer akkora értékű védőeszköz gyűlt össze a Wonderduck-POP cégcsoport kezdeményezésére. A cél a kisebb kereskedőhelyek dolgozóinak és vásárlóinak megvédése.

Április elején jelentette be a Wonderduck-POP cégcsoport, hogy a PMW Hungária Kft.-vel közösen a független kisboltok és vásárlóik egészségének megóvására indított programot, melynek keretében ingyen biztosítanak a járványt lassító (pl. pénztárhoz kihelyezhető leheletfogó) eszközöket.

A három társaság a program elején felajánlott 1,5 millió forint értékű védőeszközt, amiből mintegy 60 kiskereskedőnek tudnak segíteni abban, hogy megteremtsék a biztonságos kiszolgálás feltételeit üzleteikben. Az akció kezdeményezői arra kérték partnereiket, a kisboltok beszállítóit és az érintett cégeket, hogy támogassák a kezdeményezést. Az összefogásnak köszönhetően, melyhez csatlakozott a Piros Mogyorós csokoládé forgalmazója, valamint az Orbico Hungary Kft, közel 3,5 millió forint értékű védőeszköz áll rendelkezésre.

A boltok korlátozásának megszüntetésével különösen fontos, hogy a nyitáshoz minden lehetséges egészségügyi ajánlást figyelembe vegyünk, ezért az akció szervezői továbbra is nagyon fontosnak tartják, hogy megfelelő védőeszközök kerüljenek az eladóterekbe.

A programra olyan kereskedők jelentkezését várják, akik legfeljebb két boltot üzemeltetnek, és ezek közül egyik eladótere sem nagyobb 100 négyzetméternél. A pályázó üzlettulajdonosok és üzemeltetők boltonként legfeljebb 2 darab leheletfogó elemet vagy 1 árukiadó kaput igényelhetnek.

A kezdeményezés keretében a kisebb eladóhelyek ingyen igényelhetnek A1-es méretű, a bolti dolgozók védelmére, illetve a kellő távolság megtartására figyelmeztető plakátokat is.

A programra legkésőbb 2020. július 10-ig lehet jelentkezni az online igénylőlap kitöltésével, amit

A szervezők az igénylések beérkezésének sorrendjében és a program keretében rendelkezésre álló keret erejéig biztosítják a védőeszközöket.

„Nagyon örülünk, hogy az eredeti felajánlás több mint kétszerese áll rendelkezésre, hogy növeljük a kisebb árusítóhelyek dolgozóinak és vásárlóinak biztonságát. Mivel mindössze 300 ezer forintból akár 10 üzletben el lehet helyezni leheletfogó pajzsot, a felajánlások révén több boltban emelhetjük a védekezés szintjét” – mutatott rá Soós Zoltán, a Wonderduck Agency vezérigazgatója.