Kínaiak adományoztak ezer maszkot debreceni rászorulóknak

Helyi hírek
Koronavírus

A Kínai Önkéntes Szolgálat és a Debreceni Kínai Diákszövetség a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Konfuciusz Intézete segítségével 1000 darab maszkot adott át a Debreceni Karitatív Testületnek 2021. február 26-án.

A Debreceni Kínai Diákszövetség nagy örömmel segít ezekkel a maszkokkal annak érdekében, hogy a Debreceni Karitatív Testület eljuttassa őket azokhoz a rászorulókhoz, akik ezekhez a védőeszközökhöz önerőből esetleg nem tudnak hozzájutni – mondta el Jiang Hai egyetemi hallgató a diákszövetség képviseletében. Mint hozzátette, köszönet illeti a többi szervezetet is, melyek lehetővé tették ezt az adományozást, illetve az adomány átadását.

Dr. Csontos Pál, az akcióban közvetítőként résztvevő Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Konfuciusz Intézetének magyar igazgatója jelezte, hogy a többezer maszkból álló adományt – melynek ez az 1000 maszk az egyik része – egy Magyarországon bejegyzett kínai szervezet biztosította. A magyar igazgató örömét fejezte ki, hogy közreműködhettek abban, hogy az adomány a megfelelő helyekre juthasson el. Érdekességként jegyezte meg, hogy éppen ma van a kínai tavaszünnep – amit lampion-ünnepnek is neveznek – utolsó napja, mikor is Kínában ajándékokat adnak át a családoknak és a rászorulóknak.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány nem enyhül, így ebben a helyzetben a ma felajánlásként átvett 1000 maszk jelenősége igen nagy. Az elnök nem csak szóban, hanem díszoklevéllel is megköszönte a Kínai Önkéntes Szolgálatnak, a Debreceni Kínai Diákszövetségnek és a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Konfuciusz Intézetének azt, hogy részt vettek a támogatás eljuttatásában, s ezzel lehetővé tették azt, hogy a Debreceni Karitatív Testület szétoszthassa az adományt azok között a rászorulók között, akik számára néhány maszk is nagy segítséget jelenthet a járvány időszakában egészségük megóvásához.

– Debreceni Karitatív Testület –