Felsővezeték-szakadás miatt megnő a menetidő a hatvani és szolnoki vasúvonalakon

Helyi hírek

Leszakadt a vasúti felsővezeték egy szakaszon a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között kedd délelőtt, ezért megnő a menetidő a szolnoki és hatvani vonalakon, a gödöllői és sülysápi személyvonatok pedig nem közlekednek – közölte a Mávinform az MTI-vel. A helyreállítás közben a másik vágányon is felsővezetéki zárlat keletkezett.

Mint írták, a felsővezeték-szakadás miatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 30-40 perccel meghosszabbodhat a vonatok menetideje.

Emellett nem közlekednek a gödöllői személyvonatok, az utasok a Keleti pályaudvar-Eger közötti Agria InterRégió vonatokkal utazhatnak. Az InterRégió vonatok a Keleti pályaudvar és Gödöllő, illetve Gödöllő és a Keleti pályaudvar között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az Agria InterRégió vonatok a Keleti pályaudvarról Egerbe 5 perccel, a főváros felé tartók Gödöllőről 12 perccel később indulnak. Az InterRégió vonatok a sűrűbb megállás miatt hosszabb menetidővel közlekednek.

Nem közlekednek a sülysápi személyvonatok sem. Az utasok a Keleti pályaudvar-Szolnok közötti Z60-as zónázó vonatokkal utazhatnak, amelyek Sülysápig és onnan vissza a Keleti pályaudvarig minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Z60-as zónázó vonatok a Keleti pályaudvarról Szolnokra 5 perccel, Sülysápról a Keletibe 14 perccel később indulnak.

A Mávinform később tudatta azt is, hogy a helyreállítás közben a másik vágányon is felsővezetéki zárlat keletkezett, azért a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között nem közlekedhetnek villanymozdonyos vonatok. A MÁV dízel-ingavonati közlekedést szervez az érintett szakaszon, ezért a menetidő jelentősen meghosszabbodik.