Korszerűsítették a tiszafüredi Kossuth Lajos általános iskolát

Helyi hírek

Több mint félmilliárd forintból korszerűsítették az 1913-ban épült tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth Lajos Általános Iskoláját.

A Karcagi Tankerületi Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: csaknem 412 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a 15 tantermes épület infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán és a beruházáshoz 107 millió forint költségvetési forrást is kaptak.

A háromszintes épület helyi védelem alatt áll, ennek figyelembevételével korszerűsítették az intézményt – közölték.

Felújították a tantermeket, a nyelvi labort, a természettudományi, a társadalomtudományi, a művészeti szaktantermeket és az informatika termet, valamint a tanári szobát. Emellett informatikai és irodatechnikai eszközöket szereztek be.

Az iskola 187 tanulójának – kiemelten a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekeknek – az iskola korszerűsítése, a digitális kompetenciák, a művészeti ágak fejlesztése és a több egyéni fejlesztés hozzájárul az eredményesebb iskolai teljesítményhez. Az általános iskolában dolgozó pedagógusok motiválóbb környezetben, magasabb színvonalon végezhetik nevelő-oktató munkájukat – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük