Bölcsődeépítésbe fognak Karcagon

Helyi hírek

Új bölcsőde épül Karcagon, a kivitelezés a tervek szerint idén kezdődik és várhatóan 2024. december 31-ig ér véget – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint: a város 672 millió forint támogatást nyert a Bölcsődei fejlesztési program pályázatán a beruházásra.

Lebontják a Vasút úti elavult épületet és egy modern intézmény épül a helyére – tette hozzá. Az új bölcsődében négy bölcsődei csoport lesz a jelenlegi három helyett, ezáltal a 42 férőhelyes intézmény 56 férőhelyesre bővül.

A földszinten csoportszobák, sószoba, raktárak, tálalókonyha épül majd, az emeletre nevelői szoba, mosoda, raktárak kerülnek, vizes blokkok mindkét szinten lesznek.

Szepesi Tibor arról is tájékoztatott, hogy a beruházás előkészítési fázisban van, rendelkezik az önkormányzat az új épület engedélyes tervdokumentációjával. Jelenleg a meglévő bölcsődeépület bontási és a komplett szakági kiviteli tervdokumentációjának készítésére vonatkozó szerződéskötés zajlik. Ezt követően választják ki a projektmenedzsment-szervezetet, valamint a közbeszerzési eljárás lefolytatásához a közbeszerzőt.

A beruházás ideje alatt – a jogszabályoknak megfelelő átalakítások után – az önkormányzat óvodai intézményeibe járnak a bölcsődés korú gyermekek – közölte, hozzátéve: ez jelenleg is így van, mivel a Varró utcai bölcsődei telephely egy része is felújítás alatt áll. A polgármester közölte, a városban a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás társulási tanácsa fenntartásában egy bölcsődei intézmény működik, két telephelyen.