Fejlesztések Törökszentmiklós keleti városrészében

Helyi hírek

Utak aszfaltozása, illegális hulladéklerakó felszámolása, illetve önkormányzati épület felújítása is része a Törökszentmiklós keleti városrészében folyó beruházásnak, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert mintegy 200 millió forint támogatásból valósul meg.

 

Marsi Péter, a törökszentmiklósi polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője az MTI-nek elmondta: nagy szükség van a fejlesztésre, mivel főként hátrányos helyzetű családok élnek a környéken.

A Nap utcában több mint 160 méteren, a Téglagyár utcában több mint 350 méteren, míg a Szivárvány utcában csaknem 700 méteren aszfaltozzák az utat. Emellett felszámolnak egy illegális hulladéklerakót és egy korábban elbontott épület maradványait, elszállítják az építési törmeléket.

A projekt részeként korszerűsítik a Kossuth Lajos utcai önkormányzati tulajdonban levő hetven négyzetméteres épületet – egy korábbi szolgálati lakást -, amelyet közösségi rendezvények megtartására használtak. A felújítás után olyan embernek adják majd ki a szolgálati lakást, aki segít felzárkóztató programok megvalósításában vagy az önkormányzati épületek üzemeltetésében – ismertette az osztályvezető.

A tervek szerint a beruházás jövő év elején fejeződik be.

(MTI)