Fejlesztik a Gödör Madárbarát parkot Cibakházán

Helyi hírek

Fejleszti a cibakházi Holt-Tisza partján három éve átadott Gödör Madárbarát parkot a helyi önkormányzat – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Hegyes Zoltán (független) elmondta: a tervek szerint jövőre kezdődő, 2025 végén befejeződő beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán nyertek csaknem négyszázmillió forintot.

A projekt része a vízparton, illetve a vízen levő sétány meghosszabítása, sólyapályát hoznak létre, rekonstruálják a horgászhelyeket – sorolta a polgármester, hozzátéve, hogy az úgynevezett Wimmer-házból látogatóközpontot alakítanak ki vendéglátóhellyel.

Ismertetése szerint az aktív- és ökoturizmus fejlesztése is szerepel a tervek között és hamarosan megépül a Martfű, Tiszaföldvár és Cibakháza közötti kerékpárút, így Szolnokról kétkerekűvel is megközelíthető lesz a park.

Hegyes Zoltán elmondta: a következőkben – egy újabb pályázati kiírás esetén – halászati hagyományokat bemutató létesítményt, illetve a vízi úton érkezőknek kikötési helyeket szeretnének kialakítani. Vízi és parti tanösvények, kilátók építése is szerepel a későbbi tervek között – jegyezte meg.