Orvos sztetoszkóppal

Megújult egy orvosi rendelő Szolnokon

Helyi hírek

Megújult egy orvosi rendelő Szolnok déli városrészében, a Temető úton – közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a több mint 487 millió forintos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásából valósult meg.

A projekt eredményeként egy felnőtt háziorvosi, két házi gyermekorvosi, egy vegyes fogorvosi praxis, valamint egy iskolafogászati körzet és négy védőnői körzet lakosainak ellátása zajlik ezentúl korszerű körülmények között.

A rendelő korábbi épülete bővült, a funkció nélküli belső udvart befedték, és ma már központi fogadótérként funkcionál – írták. Az épületet kívül-belül hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, új a gépészet és az elektromos hálózat is. A homlokzatszigetelésen túl a tető hő- és vízszigetelésére is sor került, felületére napelemeket telepítettek a szakemberek – közölték. A parkoló új burkolatot kapott, az épület előtt kerékpártámaszokat helyeztek el, a rendelőt övező zöldfelületek megújultak. Az ott dolgozók kényelmét zárt parkoló és kerékpártároló szolgálja – tájékoztattak.

A projekt során eszközbeszerzés történt, amely során fogorvosi kezelőegységet szerzett be a kedvezményezett Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata – olvasható a közleményben.