Sporthelyszín lett egy barnamezős területből Szolnokon

Helyi hírek

Több mint 1,4 milliárd forintból korszerűsítették a Véső út térségét Szolnokon, az elhanyagolt barnamezős területet rehabilitálták és korszerű szabadidős, közösségi funkcióknak helyszínt adó városi környezetet hoztak létre – közölte a projekt kommunikációját végző Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a RAJT (regionális atlétikai játéktér) projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert európai uniós támogatásból valósította meg Szolnok önkormányzata.

A Véső úti, rossz állapotú, a küzdősport szakosztály által használt, továbbá a sporttevékenységhez kötődő kiszolgálóépületeket lebontották, helyettük újakat építettek, a gazdaságosan még felújítható ingatlanokat korszerűsítették.

A beruházás során új küzdősportarénát hoztak létre, ahhoz műhely, raktár, garázs és egy felújított irodaépület kapcsolódik. A sporttelepen új öltöző-és rendezvénytermet is kialakítottak.

Emellett csaknem 160 parkolóhely, egy új buszöböl és buszváró, valamint kerékpárút és gyalogjárda is létesült – áll a közleményben.