Ingyenesen érhetők el a Da Vinci TV műsorai

Kultúra

A koronavírus-járvány idején a diákok otthoni tanulását segítendő szerdától április 30-ig minden platformon ingyenesen érhetők el a Da Vinci TV ismeretterjesztő csatorna műsorai, de egy távoktatást segítő alkalmazást is le lehet tölteni. 

A csatorna minden tantárgyhoz kapcsolódóan kínál tematikus megértést, feldolgozást segítő hasznos műsorokat, amelyek felkeltik a kíváncsiságot, és beszélgetésre ösztönzik a családokat.

A távoktatás ideje alatt a Felelős Szülők Iskolájával együttműködésben a csatorna tanároknak és diákoknak elérhetővé teszi a Da Vinci Kids alkalmazást is, amelyen keresztül több mint 2500 díjnyertes, tananyagalapú videó érhető el különféle témákban, a Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáiig, a csokoládé történetétől Amerika felfedezéséig. 

Az elsősorban 6-12 éves korosztály számára javasolt mozgóképes tartalmak hiánypótlók az ismeretterjesztés területén – hangsúlyozza a csatorna, hozzátéve, hogy az alkalmazás letöltésekor mindenki a tanév végéig szóló előfizetést kap, amelynek érvényesítéséről szóló útmutató a csatorna Facebook-oldalán található. 

A berlini központú Da Vinci TV szórakoztató oktatási-ismeretterjesztő sorozatokat kínál kultúra, művészetek, történelem, matek, természettudományok, valamint sport kategóriákban.

mti