A költészet napja – Online rendezik meg az idei költészeti fesztivált Debrecenben

Kultúra

A járványhelyzet miatt az idei költészeti fesztivált is az online térben rendezi meg április 11. és 13. között a debreceni Méliusz Juhász Péter könyvtár és a Csokonai Színház – közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

Közleményük szerint a városban immár 18. alkalommal köszöntik versekkel a tavaszt a költészet napjához kapcsolódva.

Az idén a járványhelyzet miatt ez a rendezvény is az online térbe kényszerül, az irodalmi beszélgetések online lesznek elérhetőek, de a költészettel és az irodalommal való közvetlen találkozásra is bátorítják a látogatókat: vegyék kézbe a versesköteteket, feledkezzenek bele a szövegekbe, ízlelgessék a versszakokat – akár a Cake poetry – költészettel ízesítve akció keretében debreceni cukrászdákban és kávézókban, akár otthon.

A fesztivál nyitónapján ugyanis néhány debreceni kávézóban és cukrászdában a megvásárolt kávé vagy sütemény mellé ünnepi verstekercset adnak, ezúttal a száz éve született Pilinszky Jánosra emlékezve.

Április 12-én a nyolcvan éve született Tar Sándor életművét vitatják meg Nagyítás – Közelítések Tar Sándorhoz az eddig publikálatlan levelezése alapján címmel.

A fesztivál zárónapján Márai Sándor Halotti beszéd és Domonkos István Kormányeltörésben című verse kerül terítékre, a Fiatal Írók Szövetsége közreműködésével.

A beszélgetéseket a Méliusz Juhász Péter könyvtár Facebook-oldalán regisztráció nélkül tekinthetik meg az érdeklődők.

 

MTI

pixabay