Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások Szolnokon

Kultúra

Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket Szolnokon az adventi időszakban.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: a Kossuth téri adventi falu december 31-ig, a Hild téri karácsonyi vásár december 24-ig tart nyitva.

A Kossuth téren kihelyezett huszonkét faházban a kézművesek egyedi termékeikkel, gasztronómiai különlegességekkel, fűszeres borral, teákkal, karácsonyi fényekkel, ünnepi hangulattal várnak mindenkit – tájékoztatott.

A város tizenkét méteres karácsonyfája a téren látható, ahogy a betlehemi installáció is. A rendezvény területén található a csaknem egytonnás adventi koszorú.

A polgármester kitért arra, hogy a Kossuth téren az adventi gyertyákat november 26-án, pénteken, illetve december 4-én, 11-én és 18-án, szombati napokon gyújtják meg sorrendben a görögkatolikus, református, evangélikus és katolikus egyház képviselői.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: négyezer méteres fényfüzér világítja meg a Kossuth teret és környékét. Emellett minden pénteken és szombaton zenei produkciók lesznek a Kossuth téren.

Az adventi falu a kisgyermekes családoknak is kínál kikapcsolódást. A szabadtéri színpad előtti macskaköves részen “fényvarázs házikó”, labirintus és a “törpék háza” lesz látható. A szervezők figyelembe vették, hogy ne legyen olyan játék, amelynek keretében a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással – mondta az ügyvezető igazgató.

November 26-tól 28-ig a Kossuth téren áll majd a Fradi kamion, amelyben többek közt a klub múltjának és jelenének legemlékezetesebb pillanatait idézik fel.

A városba látogat december 18-án az Adventi Petőfi Karaván, egy roadshow, amely bemutatja a Petőfi Kulturális Ügynökség munkáját és az általa képviselt és támogatott irodalmi és könnyűzenei produkciókat.

A december 24-ig nyitva tartó Hild téri karácsonyi vásáron a hagyományőrzők, kézművesek kapnak főszerepet. December 4-én “káposztás hétvégére” várják az érdeklődőket káposztás finomságokkal, kézműves kiállítókkal. December 12-én helyi termékek vására, december 18-án kézműves adventi vásár lesz a Hild téren.

Szalay Ferenc polgármester a sajtótájékoztatón bejelentette: Rózsa Józsefet újabb öt évre bízta meg a képviselőtestület a Sportcentrum Nonprofit Kft. vezetésével.

 

MTI

pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük