Orbán újabb libernyákozással és migránsozással szerzett örömet híveinek

Ország

A miniszterelnök a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében azt kérte, hogy betegen – köhögve, vagy lázasan – senki ne menjen emberek közé.

A kormányfővel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában készítettek kínos kérdésektől mentes, alákérdezős interjút.

Orbán szerint a pápai és mezőkövesdi tömeges fertőzések is úgy történtek, hogy

köhögő és lázas emberek olyan helyre mentek, ahol sokan voltak.

Orbán Viktor azt kérte, hogy a külföldre tartók inkább csak a szomszédos országokba menjenek, amelyek közül Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország számít biztonságosnak.

Magyarországon meglesznek az egészségügy átalakításának, kiigazításának azon lépései, amelyek nagyobb esélyt nyújtanak a tökéleteshez közelítő védekezésre – tette hozzá, majd aláhúzta, arra kérte az egészségügyért felelős minisztert, hogy készítsen nagyon pontos szakvéleményt az elsőként megjelenő vakcináról.
Orbán Viktor emlékeztetett: Magyarország már leadta 5 millió adagos rendelését az Európai Uniónál.

Müller Cecília felcsapott migráció-szakértőnek

Orbán Viktor szerint 2010-ben azzal tudták megnyerni a választást, hogy egymillió új munkahely létrehozását vállalta, 8-9 év alatt pedig létre is hoztak több mint 800 ezer munkahelyet, amit világrekordnak tart.

Magyarország erre büszke lehet, és arra is, hogy egyre többen hiszik el, érdemes dolgozni, a megélhetést munkára és nem segélyekre kell alapozni – fejtette ki, majd hozzátette, “azért mentünk tönkre a baloldali kormányok alatt, mert ők bátorították, elősegítették” a segélyre alapozó felfogást.

Aláhúzta, minden Magyarország területére

illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni.

A migrációs és a koronavírus-járvány összekötésével nem szabad olyan képet teremteni, hogy minden migráns egy biológiai bomba, de néhányan valóban azok, és a baj az, hogy nem tudják, kik ők – mondta.
Ezért minden illegálisan belépőre potenciális fertőzőként kell tekinteni – jelentette ki.

Hangsúlyozta, ez egy túl szigorú kijelentés

az “emberi jogi harcosoknak”, akiket ő “libernyákoknak” hív, de szerinte a magyaroknak az önvédelem logikájával kell gondolkodniuk.

Orbán Viktor elmondta, azt kérte a belügyminisztertől, hogy a rendőrök és a katonák, ahogy eddig is, férfiasan lépjenek fel, és állítsanak meg minden illegális határátlépést, mert az már közegészségügyi kockázatot is jelent.
Kiemelte, a kormány a nemzeti kultúra részének tartja a magyar könnyűzenét, ezért fontos az abban dolgozók megmentése.

Ez egy hangyaboly, ha a kabinet rossz helyen nyúl bele, akkor a rengeteg támogatás ellenére mindenki elégedetlen lesz – mondta a miniszterelnök, aki ezért azt kérte, úgy segítsék az ágazatot, hogy azok az emberek döntsenek a támogatásokról, “akik az ő világukból jönnek”.

Elmondta, a kormánynak nem jár szabadság, de a munka minőségének fenntartása érdekében minden tagjának, neki is pihennie kell néhány napot.

A kormányfő közölte: legutóbb született unokáját Jánosnak hívják.
“Most még Kukorica Jancsi, de reméljük, hogy János vitéz lesz belőle” – tette hozzá.
Megjegyezte, nem érti, hogy a magyarok miért “zsonganak be” a fiúgyermek születésekor. Hangsúlyozta, soha nem tett különbséget gyermekei között a nemük miatt, ezért úgy nevelte minden lányát, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni, versenyképesek legyenek a férfiakkal.

“Szép dolog, ha az embernek van férje, meg van mellette férfi, de azokra nem lehet mindig számítani” – mondta.