Kérdezni mert az újságíró, Orbán közmédiája lejárató anyaggal válaszolt

Ország

Hovatovább bírálni is merészelte a miniszterelnök urat.

Mivel Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini múlt csütörtöki sajtótájékoztatójára nem hívták meg a sajtót, Franziska Tschinderle, az osztrák Profil újságírója levélben fordult a Fidesz EP-frakciójához, hogy többet tudjon meg a formálódó jobboldali szövetségről.

Az évi 120 milliárdnyi adóforintunkból működő közmédia ezt követően “Kérdésekkel provokált az újságíró” címmel közölt lejárató anyagot az illetőről.

A 3,5 perces kisfilmben arról beszélnek, hogy „provokatív, kérdésnek álcázott állítások” érkeztek az osztrák újságírótól. Összehangolt hadjáratról beszélnek, mert a találkozó óta „még egy hét sem telt el, de az európai balliberális sajtó máris példátlan támadásba lendült”.

Az osztrák újságíró arra volt kíváncsi, hogy a budapesti találkozón Matteo Salvinin és Mateusz Morawieckin kívül miért nem voltak ott a francia Nemzeti Tömörülés vagy az Osztrák Szabadságpárt képviselői. Erre ez a reakció érkezett: „csak amatőr újságírók kérdeznek olyat, hogy miért nincs ott valaki, akinek a jelenlétéről soha nem is volt szó.”

Az újságírónőnek azt is felrótták, hogy

számos bíráló hangvételű cikket írt már különböző lapokban és portálokon Orbán Viktor miniszterelnökről”.