Palkovics László a győri egyetem kuratóriumának elnöke

A győri egyetem kuratóriumának élére pakolták Palkovics Lászlót, a rektor már le is mondott

Ország

Folytatódik a kormányból nemrég távozó, és az OMSZ meteorológusait is nyugodt szívvel kirugdaló egykori miniszter szédületes karrierje.

Palkovics László lesz az alapítványi fenntartásban működő Széchenyi István Egyetem kuratóriumának elnöke – olvasható az egyetem honlapján megjelent közleményben.

Az erősen propagandaszagú tájékoztatóban először méltatják az elmúlt években végbement fideszesítést:

a Széchenyi István Egyetemen az elmúlt két és fél évben sikeresen lezajlott a modellváltás, új működési struktúra, vagyonelemek és vezetők segítik a további fejlődést. Az intézmény ennek köszönhetően nagyobb önállósággal, hatékonyabban, rugalmasabban, saját magára szabott keretek között tudja megfogalmazni és megvalósítani stratégiai célkitűzéseit.

Majd arról írnak, hogy az új működési szerkezetre tekintettel a Széchenyi István Alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága december 5-i ülésén dr. Knáb Erzsébet eddigi elnök javaslatára prof. dr. Palkovics László akadémikust, a Széchenyi István Egyetem Széchenyi-díjas kutatóprofesszorát egyhangúlag a kuratórium tagjának, egyúttal elnökének választotta meg, aki ellátja a vagyonkezelő holding vezetői feladatait is.

Szijjártó Péter, aki a győri fideszes polgármesterre, Dézsi Csaba Andrással együtt szintén kuratóriumi tag az egyetemen, a változásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, “a Széchenyi István Egyetem nagyívű fejlesztéseinek következtében a hazai egyetemek között előkelő helyen szerepel, vonzó a fiatalok és a nemzetközi diákok körében. Kiemelt cél, hogy egyedülálló nemzetközi szintű járműipari tudásközponttá is váljon”.

Nagyon örülök, hogy ebben prof. dr. Palkovics László jelentős, vezető szerepet vállal a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökeként. Személye és az új struktúra elősegíti nemcsak az egyetem stratégiai céljainak megvalósulását, hanem az ipari vállalatokkal és a gazdaság más szereplőivel történő még szorosabb, valós partnerség révén a térség és Magyarország versenyképességének erősödését is

– idézi a portál a külgazdasági és külügyminisztert.

Prof. dr. Bokor József akadémikus kuratóriumi tagságáról lemondva, az egyetem Járműipari Kutatóközpontja elnöki pozíciója mellett a vagyonkezelő és az inkubációs holding technológiai és kutatásvezetői alelnöki tisztségét látja el a következő időszakban – olvasható a közleményben.

A Széchenyi István Egyetem eddigi rektora, prof. dr. Baranyi Péter Zoltán kiemelt kutatásokat végez 2023. január 1-jétől az új struktúra nyújtotta lehetőségek kihasználásával. E feladat fontossága miatt rektori tevékenységét nem tudja folytatni. A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma a közeljövőben gondoskodik új rektor megbízásáról, amivel hozzá szeretne járulni az új működési szerkezet egyedülálló szinergiáinak kihasználásáról is – tájékoztatott honlapján az egyetem.

Fotó: Facebook / Szijjártó Péter