Új nyelv elsajátítása: trükkök, amivel minden egyszerűbbé válik

Ország

Ha azt szeretnéd elérni, hogy kinyíljon előtted a világ, akkor tanulj nyelvet! Egy új nyelv ismeretében sokkal szélesebb spektrumban szemlélheted a világ eseményeit, más társadalmakat. Az ismereteidet sokkal bővebb forrásból merítheted, ráadásul folyamatosan fejlődsz is általa.

Milyen nyelvet tanulj?

Majdnem mindegy, ahány nyelv annyi ember. Ma már adottak hozzá a lehetőségek, hogy ha szeretnéd tudásodat szélesíteni, bármelyik nyelv megfelel. De ha az itthon népszerű nyelvek közül szeretnél tanulni akkor a német, spanyol, olasz, francia, orosz, kínai, vagy skandináv nyelvekből válogathatsz, ha már beszélsz angolul. Nem is biztos, hogy a motiváció a karrier vagy a külföldre költözés, lehet egyszerűen csak a puszta érdeklődés is az oka a nyelvtanulásnak. Nagyon sok lehetőség, módszer segít abban, hogy minél gyorsabban haladj előre a tanulásban. A nyelvtanulás az egyik legjobb befektetés, amellyel az elmédet csiszolhatod és frissen tarthatod. Megismerkedhetsz idegen kultúrákkal, új barátokat szerezhetsz, de a munkaerőpiacon is növeli az értékedet egy nyelvtudás.

Milyen nyelvtanulási lehetőségeid vannak?

A nyelvtanulásnak különböző formái vannak, számtalan lehetőséged van egy új nyelv elsajátítására, illetve a meglévő nyelvtudásod bővítésére. Az a legjobb ha ismerve saját magad a neked legmegfelelőbb módszert választod ki.

●     Online nyelvtanulás

Előnye, hogy saját tempódban haladhatsz, nem vagy időhöz és helyhez kötve. A Google-keresőjében rengeteg nyelvi online kurzust találsz, akár ingyenes változatban is. Az online nyelvtanuláshoz nagyfokú önfegyelemre van szükséged, hiszen nincs aki ellenőrizzen, viszont ezzel a módszerrel főleg a passzív tudás szerezhető meg, hiszen hangos beszédet keveset kíván ez a módszer.

●     Magántanár segítségével, egyénileg

A klasszikus modell, melynek keretein belül csak veled foglalkozik a nyelvtanár.  Itt minden csak rajtad múlik a haladás sebessége, de a beszéd gyakorlása kerül inkább előtérbe.  Azért azonban, hogy csak te vagy a tanuló egyedül, jóval magasabb árat kell rászánni  a nyelvtanulásra.

●     Csoportos oktatás

Akárcsak az iskolában közös teremben, csoportosan dolgozzátok fel a leckéket. Amennyiben szereted az embereket, szeretsz társaságban tanulni, akkor jól érezheted magad ebben a közegben. Azonban a nyelvtanár kevésbé tud, csak rád figyelni. Anyagilag azonban a legjobb megoldás, ráadásul még barátokat is szerezhetünk.

●     Autodidakta nyelvtanulás

Ha egyedül is boldogulni szoktál, akkor neki foghatsz a nyelvtanuláshoz. Azonban ehhez kitartónak és szorgalmasnak kell lenned, a legcélravezetőbb ha minél több módon teszed a hétköznapjaid részévé a tanulást. Ráérő idődben megtanulhatod a nyelvtani szabályokat, nézhetsz filmeket vagy sorozatokat, hallgathatsz hanganyagokat edzés alatt vagy útközben. Az autodidakta nyelvtanulásban a szorgalom, az önfegyelem és a kitartás nagyon fontos tényező. Ha mégis amellett döntöttél, hogy nyelvtanulás angolul nyelviskolában az igazi, akkor a BeHappy angol nyelviskola lesz az igazi számodra.

Összegezve

Nyelvet tanulni mindig hasznos, jó befektetésnek bizonyul, csak meg kell találni a számunkra megfelelő módszert. (x)