Orbán Viktor

Február 17-én értékeli a 2023-as évet Orbán Viktor

Ország

2024. február 17-én délután Budapesten, a Várkert Bazárban értékeli a tavalyi évet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A független illetve ellenzéki sajtóorgánumok azonban nem vehetnek részt az eseményen.

A Telex regisztrációját elutasították, és a hírportál úgy tudja, a 24.hu, a Blikk, a Szabad Európa is ezt a választ kapta, az RTL Klub stábját viszont eddig úgy áll, hogy beengedik.  A külföld média képviselői azonban ugyancsak nem vehetnek részt az eseményen, ilyen többek között az AP, az AFP, a Reuters, a Bloomberg és a Xinhua. Az ATV stábjának regisztrációja még egyeztetés alatt van – írja a telex.hu.

A Telex arra is emlékeztetett, hogy 2023. március 15-én, Kiskőrösön, majd október 23-án, Veszprémben is a sajtó teljes kizárásával mondott ünnepi beszédet a miniszterelnök, ami nem lehet véletlen. Most meg pláne, amikor két hete a köztársasági elnök és az egykori igazságügyi miniszter lemondásától hangos a sajtó.

A miniszterelnök egyébként sem Novák Katalin sem Varga Judit lemondására nem reagált az elmúlt egy hétben.

Az évértékelőt rendszerint a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi, és a jobboldali nyilvánosság legnagyobb társadalmi eseményének számít minden évben, tavaly egy sor celeb vett részt rajta meghívottként.

(telex.hu)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd