Rendőrségi nyomozás a Debrecenben újraélesztett kisfiú ügyében

Rendőrség

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást rendeltek el az augusztus 20-án a debreceni strandon újraélesztett hatéves kisfiú ügyében – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.Dobó Dénes elmondta: a Debreceni Rendőrkapitányság a helyszínen beszerzett információk alapján nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozóhatóság az eljárás során vizsgálja az esetleges felelősség kérdését – tette hozzá a rendőrségi szóvivő megjegyezve, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem közölnek az ügyben.

Augusztus 20-án a fürdőzők figyeltek fel a debreceni strand egyik medencéjének vizében lebegő gyerekre. Az úszómesterek azonnal megkezdték az eszméletlen kisfiú újraélesztését, majd a mentők stabilizálták az állapotát.

A fiút a mentők jó keringéssel vitték a Kenézy kórház traumatológiájára, ahonnan a megfelelő vizsgálatok elvégzése után átszállították megfigyelésre a debreceni gyermekklinika intenzív osztályára. A gyerek stabil állapotban volt – tájékoztatta akkor az MTI-t Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi orvos igazgatója.