Bíróság elé áll a gumicsizmás autótolvaj

Rendőrség

Bíróság elé állítást javasolnak a nyomozók az ellen a debreceni férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint megrongált egy gépkocsit, amelyet el is akart lopni.

A nyomozás adatai szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére telefonon tett bejelentést egy debreceni lakos 2014. szeptember 1-jén 16 óra 15 perc körüli időben arról, hogy a Ruyter utcán egy személygépkocsit tör fel egy férfi.

A járőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek és tetten érték a 43 éves helyi lakost, aki betörte egy Volvo típusú személygépkocsi ablakát. Az egyenruhások elfogták és előállították a rendőrkapitányságra D. Jánost, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.
A terhelt beismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy fel akarta nyitni a jármű motorháztetejét, azért hogy az üzemen kívüli gépkocsit megjavítsa annak érdekében, hogy azt el tudja lopni.

A Debreceni Rendőrkapitányság 2014. szeptember 11-én befejezte a lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.