Kileste, majd feljelentette a kábítószerező fiatalokat

Rendőrség
A megalapozott gyanú szerint kábítószert fogyasztott az a három fiatalember, akiket a debreceni rendőrök elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak.

A Debreceni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást három helyi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy állampolgár 2016. február 8-án 13 óra 35 perckor tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy Debrecen, Vásáry István utcában három fiatal kábítószert fogyasztott, akik közül ketten elmentek. A bejelentő elmondta, hogy a két fiút a Nagyállomás váróterméig követte és jelenleg is ott vannak.

A rendőrök a Nagyállomáson elfogták C. Tamást és Sz. Kornélt, míg a Vásáry István utcai játszótéren a 19 éves Sz. Márkot. A járőrök mindhárom fiú ruházatát átvizsgálták és a zsebeikben papírzsebkendőbe csomagolt kábítószergyanús növényi származékot találtak, amit lefoglaltak. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított 19 éves és a két 21 éves helyi lakossal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalembereket, akik elismerték a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottak az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.