Kórházból lopott, iskolába betört

Rendőrség

A nyomozók őrizetbe vettek egy 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint lopott a jászberényi kórházból, majd betört a jászárokszállási iskolába.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. február 10-én éjjel, hogy a jászárokszállási általános iskola udvarára bemászott egy ismeretlen személy. A helyszínre kiérkező rendőrök tetten értek egy helyi lakost, aki az intézmény épületében különféle elektronikai eszközöket készített össze, feltételezhetően eltulajdonítási szándékkal. Az egyenruhások elfogták és előállították a 33 éves férfit a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Megalapozott a gyanú arra is, hogy a jogsértő még ugyanazon a napon a kora délutáni órákban a jászberényi kórházból az ott dolgozóktól több tízezer forint készpénzt, vásárlási utalványokat és egy MP4 lejátszót tulajdonított el. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság több rendbeli lopás vétség, valamint lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.