Egy férfi, három autó, nyolc jogsértés

Rendőrség

A nyomozók őrizetbe vettek egy tiszaföldvári lakost és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Bejelentés érkezett a Tiszaföldvári Rendőrőrsre 2021. február 11-én délután, hogy az egyik helyi orvosi rendelő udvarán és garázsában ismeretlen személy megrongált két gépkocsit, feltételezhetően eltulajdonítási szándékkal, majd az egyikből a forgalmi engedélyt, a másikból pedig orvosi fecskendőket, reflexkalapácsot és két lámpát vitt magával. A rendőrök adatgyűjtés során rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt.

Ezzel párhuzamosan bejelentés érkezett a rendőrségre egy anyagi káros balesetről, aminek okozója elhajtott a helyszínről, de nem jutott messzire, mivel az autóval lehaladt az úttestről, és a gépkocsi elakadt. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a baleset helyszínéről elhajtó sofőr azonos az orvosi rendelőnél elkövetett bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakossal. Az egyenruhások megállapították továbbá, hogy a jogsértőt korábban eltiltották a vezetéstől, és az általa vezetett gépjárművet egy tiszaföldvári parkolóból vitte el, ahol nyitott állapotban, indítókulccsal együtt hagyta hátra használója. A rendőrök a helyi férfit elfogták, és előállították a Tiszaföldvári Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a 45 éves terheltet őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  A jogtalanul használt járművet és az eltulajdonított tárgyakat a rendőrök megtalálták, lefoglalták és a sértettek részére visszaadták.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és más bűncselekmények, valamint szabálysértések elkövetése miatt folytat eljárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük