Kocsit cseréltek, eljárás lett a vége

Rendőrség

A tapolcai rendőrök két férfit kihallgattak gyanúsítottként lopás miatt.

Az eljárás adatai szerint a sértett tett feljelentést a rendőrségen 2021. február 23-án, délután arról, hogy ismeretlen személy a bejelentést megelőző napokban a Sümegen leparkolt gépkocsiját ellopta.

A rendőrök megállapították, hogy a bejelentő és egy 45 éves sümegi férfi megegyeztek gépkocsijuk cseréjében. A Vas megyei sértett a cserét követően meggondolta magát, szeretett volna visszalépni, majd elindult a járművel Sümegre, de útközben lerobbant az autóval. Szólt a sümegi lakosnak, aki már nem akarta régi autóját, mivel az elromlott, abban egyeztek meg, hogy annak javíttatását követően visszacserélik a gépkocsikat. A sértett el is vitte Sümegre az autót, azt a 45 éves helyi lakos háza előtt hagyta, azonban a férfi újra meggondolta magát, és nem cserélte vissza.

Pár nap elteltével a jármű már nem állt ott, ahova korábban leparkolták, így a sértett feljelentést tett az ügyben.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek és megállapították, hogy a 45 éves sümegi lakos megegyezett egy 27 éves, szintén sümegi férfival abban, hogy a járművet elviheti a ház elől, majd a hasznosítható alkatrészeit a későbbiekben közösen kiszerelik és felhasználják.

A két elkövetőt előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. A 45 éves férfi és 27 éves társa ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.