Késelésig fajult a vita a munkásszálláson

Rendőrség

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség bíróság elé állított egy 49 éves román állampolgárságú férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A vád szerint a munkavégzés céljából Magyarországon tartózkodó férfi 2021. január 28-án este, jászberényi szálláshelyének konyhájában, ittasan összeszólalkozott ukrán-magyar állampolgárságú lakótársával. A korábbi összetűzéseik miatt haragos viszonyban álló férfiak között addig fajult a vita, hogy a román férfi ököllel arcon ütötte a konyhaasztalnál ülő lakótársát. Erre a sértett felkelt a székéről és a két férfi között kölcsönös dulakodás vette kezdetét. Ennek során a román férfi felkapott a konyhaasztalról egy 15 centiméter pengehosszúságú, hegyes konyhakést és hasba szúrta vele haragosát. Ekkor a konyhában tartózkodó egyik munkatársa lefogta a támadó kezét és elvette tőle a kést.

Ezután az elkövető és a sértett közösen feltakarítottak a konyhában, összeszedték a verekedés közben leborogatott berendezési tárgyakat, majd – mivel a bántalmazott férfi sem akart hatósági intézkedést – megegyeztek, hogy nem értesítik sem a mentőket, sem a rendőrséget.

Végül az erősen vérző férfi munkahelyének vezetőjét értesítették a munkásszállás lakói, így ő szállította kórházba.

A sértettnek az elszenvedett késszúrás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülése keletkezett. A sérüléssel járó közvetlen életveszélyt az időben nyújtott szakszerű orvosi segítség hárította el.

Az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék az ügyészség indítványával egyezően, börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtotta a haragosát bántalmazó férfit, és határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott és a védő enyhítés végett bejelentett fellebbezése folytán a Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság előtt folytatódik az eljárás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük