Élete végéig fegyházban maradhat a rákóczifalvai hármas gyilkossággal vádolt férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szolnoki Törvényszék ítéletének helybenhagyására tett indítványt. A rákóczifalvai férfialjas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette valamint kifosztás bűntette miatt nem jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

A tényállás szerint a 28 éves férfi Rákóczifalván brutális módon oltotta ki három ismerősének életét oly módon, hogy őket lényegében agyonverte.  A férfi tettének elkövetése után az elhunyt sértettek egyikének bakancsát eltulajdonította, egy másik áldozatának házából pedig ruhaneműket, élelmiszereket és illatszert is magával vitt.

Az ügyben az elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre és hosszú tartamú közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az elsőfokú ítélet ellen a cselekményeket a nyomozás során kezdetben beismerő majd később azok elkövetését tagadó férfi és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a nem jogerős ítélet helybenhagyását indítványozta, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a kiszabott büntetés megfelelően igazodik a terhére rótt bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez. Enyhébb büntetés kiszabása esetén ugyanis nem látszik esély arra, hogy a büntetéssel elérni kívánt általános és egyedi prevenciós célok megvalósuljanak.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.