Egy kunszentmártoni áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit

Rendőrség

Egy kunszentmártoni lakos tett bejelentést a rendőrségre, hogy egy helyi férfi 2022. január 14-én megjelent az otthonánál, ahol őt megöléssel és családja bántalmazásával, valamint ingatlana felgyújtásával fenyegette meg, amennyiben nem ad részére készpénzt. Másnap ismét megjelent a zsaroló a sértett házánál újabb fenyegetésekkel, aminek egy sokkoló eszköz felmutatásával adott nyomatékot. Az így megfélemlített sértettől kikényszerített egy későbbi időpontra szóló találkozót, amin egyeztetik az általa követelt 300.000 forint átadásának részleteit.

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével 2022. január 20-án a követelt pénz átadásakor egy áruház parkolójában elfogták a 45 éves férfit. A rendőrök az átvett készpénzt a gyanúsított zsebében megtalálták, lefoglalták és a sértett részére visszaadták.

Az eljárás során a nyomozók tudomására jutott, hogy a zsaroló férfi pár nappal korábban egy másik helyi lakost is minden előzmény nélkül megkeresett az otthonánál, akit robbantással fenyegetett, de ebben az esetben pénzt nem követelt.

A nyomozók a férfit zsarolás bűntett, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság a jogsértő őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.