ORFK: már több mint 1500-an jelentkeztek határvadásznak

Rendőrség

Már több mint 1500-an jelentkeztek a rendőrség határvadász ezredébe, közülük pedig már több mint ötszázan szerződést is kötöttek a rendőrséggel, és megkezdődött négyhetes képzésük – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a police.hu oldalon.

Azt írták: megállás nélkül érkeznek az újabb jelentkezések és zajlanak az alkalmassági szűrések.

Hozzátették: a Készenléti Rendőrség új határvadász ezredébe jelentkezők száma meghaladta az 1500-at. Közülük több mint ötszázan már szerződést kötöttek a rendőrséggel, nekik meg is kezdődött a négyhetes képzésük.

A 180 tanórás – négy tananyagegységből álló – tréningek Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folyamatosan zajlanak. A felkészítés során a határvadászok rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el, hogy aztán a későbbiekben esküjükhöz híven tudják végrehajtani az államhatár őrzésére és az illegális migráció megakadályozására irányuló feladataikat – írta az ORFK.

A rendőrség továbbra is várja a jelentkezéseket a határvadász ezredbe.

Fotó: Határvadászok oktatása a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ rendőrképző akadémiáján a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban 2022. augusztus 30-án. MTI/Rosta Tibor